II. Troas Sempozyumu

Anadolu tarihi coğrafyasını aydınlatmak üzere Troya Müzesi çatısı altında ilki Ekim 2019’da gerçekleştirilen Troas Sempozyumunun ikincisi 9-10-11 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün desteği, Troya Müzesi ve Arkeolojihaber ortaklığıyla düzenlenecek olan II. Troas Sempozyumu, pandemi şartları gereği webinar üzerinden gerçekleştirilecek ve Arkeolojihaber youtube kanalında canlı yayın yapılacaktır.

“II. Troas Sempozyumu”nda kronolojik bir seçicilik yapılmadan, farklı disiplinlerin aynı coğrafya üzerinde gerçekleştirdikleri çalışmaları bir arada görme/gösterilme hedeflenmiştir. Arkeolojiden sanat tarihine, müzecilikten tarihe; Troya Savaşı’ndan Çanakkale Savaşlarına; Ressam Hoca Ali Rıza’dan Aiziz Paulus’a uzanan süreçte kırka yakın akademisyen/araştırmacı ile üç gün sürecek olan bilim şölenine tüm izleyiciler davetlidir.