Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Müzecilik Bölümü

4. Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras Kongresi

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kavram M.Y.O ve İzmir Demokrasi Üniversitesi ortaklığıyla 12-14 Ekim 2023 tarihleri arasında “4. Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras Kongresi” başarıyla gerçekleştirilmiştir. Bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuz Diker'in danışmanlığında Disipilinlerarası Kültüres Miras Lisansütü öğrencilerimizden Ayhan Candan'ın sunumyla "Kültürel Mirasın Aktarılmasında Akıllı Teknolojilerin Rolüne İlişkin Yazılan Lisansüstü Tezlerle Bibliyometrik Analizi" ile İsmail Erdoğan'ın sunumuyla "Somut Kültürel Miras Aktarımında İmge ve Motiflerin Rolü", bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Savaş Sarıaltun "Somut Kültürel Mirasın Korunması ve Arkeo-Turizm Potansiyeli Açısından Bahçelievler Neolitik Yerleşmesinin Değerlendirilmesi", Öğr. Gör. Öznur Şahin "Antik Kaynaklar Işığında Byzantion'dan Konstantinopolis'e Kültür Varlıklarının Yolculuğu" çalışmalarıyla kongreye katılım sağlamışlardır.