Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Müzecilik Bölümü

İç ve Dış Paydaşlarla İlişkiler

 

Müzecilik Bölümü paydaşları şu şekilde belirlenmiştir; 

  • Valilik, Kaymakamlık, Belediyeler ve diğer resmi kuruluşlar,
  • Yüksek Öğretim Kurulu,
  • Üniversitelerarası Kurul,
  • Ulusal ve Uluslararası Eğitim ve Araştırma Kurumları,
  • Özel Sektör Kuruluşları,
  • Sivil Toplum Kuruluşları.

İç ve Dış Paydaş Toplantıları/Faaliyetleri

Troya Müzesi Bölüm Ziyareti

 

(20.01.2023) Bölümümüz Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Çilem Yavşan, Troya Müzesi Müdürü Sn. Rıdvan Gölcük ve Müdür Yardımcısı Sn. Sinem Düzgören’le değerlendirmelerde bulunularak işbirliği ve etkinliklerin yol haritası planlandı.

Disiplinlerarası Kültürel Miras Yönetimi Lisansüstü Öğrencileriyle Seminer Dersi Kapsamında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Araştırma Merkezi Ziyareti

(15.03.2023) Üniversitemizin Disiplinlerarası Kültürel Miras Yönetimi Lisansüstü programı öğrencileri, Anabilim Dalı Başkanımız Sn. Doç. Dr. Oğuz Diker ile gerçekleştirdikleri seminer dersi çerçevesinde, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti.

Müzecilik Bölümü üyelerinin Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne Ziyareti

Kültürel Miras çerçevesinde ortak çalışmalara imza atmak için Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Oğuz Diker ve Müzecilik Bölümü öğretim elemanları Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn. Murat Yılmaz‘la görüşmeler gerçekleştirdi.

Bölümümüz ve Troya Müzesi ortaklığında gerçekleştirilen (16-17 Mayıs) Müzecilik Semineri

(16-17.05.2023) Müzecilik Bölümü ve Troya Müzesi işbirliği kapsamında “Müzecilik Semineri” gerçekleştirilmiştir. Müzecilik Semineri; Troya Müzesi uzmanları tarafından kendi uzmanlık alanlarına odaklanan değerli sunumları içermektedir. Bu etkinlikte katılımcılarla eğitici ve aydınlatıcı bilgiler paylaşılmıştır.

Çanakkale İli Vakıf Eserleri, Cami ve Cami Hazireleri Sempozyumu 12-13 Haziran

Bölümümüz, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası işbirliğiyle düzenlenen "Çanakkale İli Vakıf Eserleri, Cami ve Cami Hazireleri" Sempozyumu, 12-13 Haziran tarihlerinde büyük bir katılımla gerçekleşti.

ÇOMÜ Troya Kültür Merkezi'nde gerçekleşen açılış programına, Sayın Vali İlhami AKTAŞ, ÇOMÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail KAŞDEMİR, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Sayın Abdüssabır YILDIZ, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Sayın Ümit Cihan MÜŞTERİOĞLU ve farklı üniversitelerden gelen akademisyenler, kurum temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Mahal Sanat Ziyareti ve Yeni iş birlikleri

(27.09.2023) Çanakkale Kültür ve Sanatının önde gelen merkezlerinden biri olan Mahal Sanat ve yaratıcıları, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Sn. Doç. Dr. Seyhan Boztepe ile Sn. Seyhan Deniz Erbaş'ın ev sahipliğinde, bölümümüz öğretim üyeleriyle yeni işbirlikleri üzerine bir toplantı yapıldı ve ortak projelerin ilk adımları atıldı.

Çomü Mühendislik Fakültesi Jeofizik ve Jeoloji Bölümleri ile İç Paydaş Toplantısı

(29.09.2023)

Bölüm Başkanımız Sn. Doç. Dr. Oğuz Diker ve bölümümüz öğretim üyeleri, Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Sn. Prof. Dr. Uğur Emin Ulugergerli, Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Sn. Dr. Öğr. Üyesi Ayten Çalık ve Eğitim Fakültesi'nden Sn. Öğr. Gör. Dr. Cumali Yaşar ile Jeolojik Miras ve Jeositler konusunda ortak çalışmalar hakkında bir toplantı gerçekleştirildi.

Troya Müze Müdürü ve Arkeologlar Derneği Başkanı Bölüme Ziyaretleri

(04.10.2023) Bölümümüz, yakın zamanda gerçekleştirilecek yeni projeler konusunda Troya Müzesi Müdürü Sn. Rıdvan Gölcük ve Arkeologlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Sn. Fadim Koçak’la ilk görüşmeleri gerçekleştirdi. Bu görüşmeler sonucunda nitelikli ve yaratıcı işbirliklerine yönelik mutabakata varıldı, ön planlamalar yapıldı.

Türkiye Cumhuriyetimizin 100. YIl Etkinlikleri Kapsamında Yapılacaklar Üzerine

(12.01.2023) Çan MYO, El Sanatları bölümünden Doç. Dr. Tuba Batu ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları bölümünden Doç. Dr. İrem Pala ile bölümümüz öğretim elemanları tarafından yakında gerçekleştirilmesi planlanan "Çanakkale Temalı Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması" konulu toplantı gerçekleştirilmiştir. 

Akabinde (17.03.2023) Türkiye Cumhuriyetimizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında "Çanakkale Temalı Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması" projesi üzerine, bölüm başkanımız Doç. Dr. Oğuz Diker, bölüm öğretim elemanımız Dr. Çilem Yavşan, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nden Prof. Dr. Tülay Cengiz, Çan MYO'dan Doç. Dr. Tuba Batu, Çanakkale Bölgesel Tursit Rehberleri Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu, Mimarlar Odası ve diğer katılıcımlar ile online toplantı gerçekleştirilerek ön planlamalar yapılmıştır. 

Çomü Mühendislik Fakültesi Jeofizik ve Jeoloji Bölümleri ile İç Paydaş Toplantısı

(08.12.2023) Bölüm Başkanımız Sn. Doç. Dr. Oğuz Diker ve bölümümüz öğretim üyeleri, Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Sn. Prof. Dr. Uğur Emin Ulugergerli, Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Sn. Dr. Öğr. Üyesi Ayten Çalık ve Eğitim Fakültesi'nden Sn. Doç. Dr. Oya Erenoğlu ve Sn. Öğr. Gör. Dr. Cumali Yaşar hocalarımızın online katılımlarıyla "Uluslararası JeoMiras ve Jeoparklar Sempozyumu 2024" konulu ortak çalışma hakkında bir toplantı gerçekleştirildi.

Müzecilik Bölümü üyelerinin Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne Ziyareti

(28.12.2023) Kültürel Miras çerçevesinde ortak çalışmalara imza atmak için Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Oğuz Diker ve Müzecilik Bölümü öğretim elemanları Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn. Çağman Esirgemez ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Müzecilik Bölüm üyelerinin Troya Müzesine Ziyareti

(19.01.2024) Bölüm başkanımız ve bölüm üyelerimiz, Çanakkale Kültür Tarihine Yön Verenler projesi kapsamında, Troya Müzesini ziyaret ederek Troya Müzesi Müdürü Sn. Rıdvan Gölcük ve müze personeli ile görüşmeler sağlanmıştır.